lauantai 9. kesäkuuta 2012

The Shadows of the Castle

Matkasin siis perjantaina katsomaan ihanaa ystävääni Lumiraa Turkuun, jossa majailen tälläkin hetkellä. Emme ole nähneet kunnoilla sitten viime syksyn ja ikävä onkin ollut melkoinen. Tästä varmaankin kertoo se, että rutistimme toisemme juna-asemalla lähes kuoliaiksi..
Minulla ja Lumilla on takana pitkät perinteet yhteisessä valokuvailussa ja siksi olinkin pakannut laukun täyteen erinäistä rekvisiittaa. Lumilla on aina ollut kuvaajan silmää ja lukuisten kuvaussessioidemme tuloksena olen itsekin tainnut löytää sisäisen linssiludeni. Valokuvamallina voi ilmentää itsestään niin monenlaisia puolia.
Illalla teimme aivan mahtavaa pitsaa ja suuntasimme aikaisin nukkumaan, jotta olisimme virkeitä suuntaamaan lauantai-aamuna kohti Turun linnaa. Harmi vain että minuun iski yön aikana jonkinlainen flunssa ja kärsin kurkkukivusta koko yön. Aamulla kiitin onneani, että lähiaikoina ei ole tiedossa tärkeää konserttia tai keikkaa bändin kanssa jossa äänen tulisi olla tiptop. Flunssa siis päätti siinä mielessä kerrankin iskeä inhimilliseen aikaan. Ei silti, Turkuun ei ihan jokapäivä raaski junalippua ostaa ja halusin viettää aikani Lumin kanssa kunnolla kun tänne asti on kerran lähdetty. Siispä lauantai-aamuna kiskoin Buranaa naamariin ja kupillisen Finrexiniä litkittyäni, olimme valmiita suuntaamaan kohti Turun linnaa.

Olen käynyt Turun linnassa viimeksi ala-asteen luokkaretkellä ja linna osoittautui paljon hienommaksi kuin muistin. Saimme jälleen kerran huvittuneita katseita osaksemme liehuessamme päästä varpaisiin pynttäytyneinä julkisella paikalla. Tämä ei siis todellakaan ollut ensimmäinen kerta tätä lajia.
Linnasta löytyi erikoisia valaistuksia. Osa kuvista onnistui paremmin kuin toiset, mutta lopputulos oli kaiken kaikkiaan mainio. Sään, flunssatilan ja Lumin hikan salliessa jatkamme huomenna kuvauksia hieman erilaisella vaatetuksella eri miljöössä.
Loppuun vielä pieni maistiainen päivän kuvasadosta. Lisää luvassa myöhemmin.1 kommentti: