tiistai 5. kesäkuuta 2012

Naisellista höttöä

Tänään päätin kirjoittaa ensimmäisen "turhanpäiväis"-postaukseni Feenikslinnun lauluun. Seuraava teksti siis kannattaa suosiolla jättää lukematta jos naisellinen intoilu hajuvesistä ja tyylistä ei kiinnosta. Ei hätää, en loukkaannu. :)
Kuten jo aiemmissa postauksissani olen kertonut, olen koko ikäni ollut aisteiltani poikkeuksellisen herkkä henkilö. Samalla tavoin kuin musiikki, myös erilaiset tuoksut tuovat mieleeni värejä ja kuvia. Kun eräs läheiseni takavuosina kuoli ja minulle tuotiin muistoksi hänen tavaroitaan, ensimmäinen asia joka tajuntaani iski oli hänen tuoksunsa. Sanoja ei tarvittu, tuoksu palautti mieleeni elokuvamaisia hetkiä menneisyydestä ja valtava suru iski samalla hetkellä tajuntaani. Olen siis erityisen vahvasti aistien varassa elävä persoona. Siinä on oma kauneutensa ja vaikeutensa. Muistan tuoksuja ja ääniä vuosien takaa ja joskus ne tuntuvat jopa jossain määrin vainoavan minua.
Viime aikoina olen naisellisuuksissani ja aistillisuudessani totaalisen hurahtanut hajuvesiin ja hankkinut monta ihanaa tuoksua pienen ajan sisään. Myönnettäköön, että yksi huonoista puolistani on rahankäytöllinen vastuuttomuus. Olen melkoinen materialisti, vaikka sen myöntäminen melkoisesti hävettääkin. Rakastan kauniita vaatteita, pitsiä, hameita, koruja, hiustuotteita, hajuvesiä, kenkiä, korsetteja, kosmetiikkaa....Lista voisi jatkua loputtomiin. Panostan laittautumiseen ja asujen suunnitteluun. Jos minulla olisi rajattomasti aikaa ja rahaa, suunnittelisin varmasti itse kaikki vaatteeni ja toteuttaisin hurjimmat tyylilliset fantasiani. Huolimatta rakkaudestani tyylilliseen panostukseen, en silti koe olevani pinnallinen ihminen. Itseasiassa karsastan ihmisiä, joiden sisimmästä ei löydy syviä vesiä. Oman rohkean tyylini alta kun paljastuu syvä, inhimillinen ja hiukan surumielinenkin valtameri. Jos sellaista ei minulta löytyisi, puuttuisi silloin kaivo josta ammentaa vettä taiteelliseen luomiseen.

Alapuolelle luettelen muutamia viimeaikaisia tuoksusuosikkejani, joita säännöllisesti käytän. On tosin harmi että monet ihmiset ovat yliherkkiä hajuvesille ja tästä syystä tuoksuja ei voi jokapaikassa käyttää.

Tämänhetkinen tuoksusuosikkini ylitse kaikkien muiden on Miss Dior. Tuoksu on entinen Miss Dior Cherie. Hinta on suolainen, mutta tuoksun veden kielelle tuova kukkaisuus on täydellisen huumaava. Tämä on ehdoton suosikkini päiväkäyttöön. Virallisesti tuoksua luonnehditaan seuraavasti:
"Miss Dior Chérie Eau de Toilette is a fresh floral chypre. Dior's freshness and elegance reinvented and embellished with spring-scented notes. Top note: Sweet Orange essence, Heart note: essence of Neroli, Base note: Patchouli."Toinen viimeaikainen suosikkini on Giorgio Armanin Acqua Di Gioia. Tuoksu kestää ihollani loistavasti tunnista toiseen. Yleensä pidän eniten kukkaistuoksuista, mutta Acqua Di Gioia yllättää raikkaudella. Se on yhtäaikaisesti vedenraikas, täyteläinen ja suloisen makea. Haistoin tuoksua ensimmäisen kerran takavuosina ulkomaanmatkalla ja jo silloin rakastuin siihen. 
Virallisesti tuoksua kuvataan seuraavasti:  "There is a charming sense of jubilation from the very first vegetal notes which are carried along in a deliciously heady current of crushed Mint, with a zest of Italian Limone Primo Fiore Femminelle, harvested from the first spring blossoms in Calabria.
This emotion transforms into an aquatic renaissance with a delicate and crystalline nature derived from the scent of Water Jasmine, giving the perfume sophisticated and unexpected facets."
Joululahjaksi saamani Tresor Midnight Rose on omistamistani tuoksuista myskisin. Se on mielestäni arkikäyttöön hieman liian pistävä, vaikka kokonaisuudessaan tuoksu onkin huumaavan ihana. Pullo on ehdottomasti kaunein omistamani. Tuoksusta kerrotaan seuraavaa: 
 • " A new dose of Parisian romance provides a fragrant story beginning with passionate accords of raspberry and rich rose nuance. Love at first sight which happened between gentle rose petals and red fruit zest of raspberry continues with a hint of peony and jasmine, in an elegant and sophisticated way. Insolence felt in a heart comes from pink pepper and a dose of gentleness from currant buds. Base notes provide tranquility and comfort– composed of warm and soft vanilla, woody nuances of Virginian cedar and sensual musky veil.
  Top notes: raspberry rose absolute
  Heart: jasmine, peony, currant buds, pink pepper
  Base: Virginian cedar, musk and vanilla"


  Elizabeth Ardenin Red Door on naisellisen lämmin ja täyteläinen, mutta olen huomannut sen käytön olevan varsin tarkkaa. Hiukankin liian runsas suihkaus Red Dooria tuottaa raskaan tuoksupilven leijumaan ympärille vaikka kyseessä onkin vain Eau De Toilette. Itse käytän tuoksua esimerkiksi lähtiessäni illalla ulos. Se on erittäin lämmin, pehmeä ja intensiivinen. "Created in1989, Red Door is a classic, elegant signature fragrance, a symbol of glamour and luxury, inspired by the famous Red Door Spa center. It opens with ylang-ylang and red rose, at its heart; orchid, jasmine, lily-of-the valley, orange blossom, wild violet and freesia. The base is composed of honey, sandalwood and vetiver."

    
  Very Irresistible Givenchy Electric Rose on raikas, kepeä tuoksu arkikäyttöön. Tuoksu on samaan aikaan yrttisen raikas ja makeahko. Omalla ihollani se ei kuitenkaan kestä kauan ja tästä syystä käytän sitä harvemmin kuin edellä mainitsemiani tuoksuja. Electric Rosen pullosta on kuitenkin sanottava, että se itsessään on jo taideteos. Valitsen tämän tuoksun jos kyseessä on normaali arkipäivä ja haluan käyttää neutraalin mietoa tuoksua, jolla en tule juuri huomatuksi. 
  "Offical notes: lemon, myrtille, basil, verveine, rose, aniseed, violet, apricot, cedarwood, musc."


  Kukkainen, mutta samalla asennetta omaava Yves Rocherin Flowerparty on osoittautunut todella hyväksi ostokseksi eikä sitä ole ainakaan hinnalla pilattu. Ihastuin tuoksuun kokeiltuani sitä ystävälläni ja päädyinkin pian myös itse hankkimaan sen. Tuoksu on kesäinen, iloinen ja naisellinen. "Ensituoksu: appelsiini ja mandariini huokuvat hyväntuulisuutta ja kirpeän raikasta elinvoimaa.
  Sydäntuoksu: ruusun, vadelman ja litsin houkutteleva makeus vetää puoleensa.
  Pohjatuoksu: unohtumaton vanilja." Suosittelen kokeilemaan tätä jo pelkästään hinnankin puolesta.   Kuvittelisin, että olen varsin kummallinen yhdistelmä pukeutuessani mustaan ja rakastaessani makeita kukkaistuoksuja, mutta jokaisessa meissähän on omituisuutemme. :) 
  Tuoksuvaa yötä kaikille. Käyttäkäämme hajuvesiä kohtuudella, ei hyttysmyrkkypilvenä pään ympärillä!

9 kommenttia:

 1. Flower party <3 Mä rakastan Celine Dionia. Jopa mun velikin tykkää siitä ^^

  Ihania noi kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flowerparty on <3 Itse en oo varmaan ikinä tota Celine Dionia haistanut.

   Poista
 2. Ei pelkästään "_Naisellista_ höttöä".

  Mullekin hajuaisti on äärimmäisen tärkeä tuntemisen ja muistamisen kannalta, yhdessä kuuloaistin kanssa tietysti.
  Ikävää, että tuhlaan kaiken köyhänopiskelijan "ylimääräiset" rahani lähinnä musiikkiin, mutta on mulla tuo yksi hyvä miestuoksu: Hugo Bossin Soul. Se on jotenkin niin mun tuoksuni.

  Samaistuin (ehkä ikävä kyllä) tuohon sun kokemukseesi poismenneestä ystävästä. Itsekin joskus voin kaupungilla haistaa ja muistaa kuolleen tyttöystäväni jonkun tuntemattoman tytön hajuvedessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla hajuaisti, kuuloaisti ja näköaisti. Kolmen kombo. Ei siis varmaan ihme että olen audiovisuaalinen oppija. :)
   Hajuaisti on kuitenkin kaikista primitiivisin ja jotenkin hallitsemattomin. Sen tuomat mielikuvat kun iskevät todella syvälle. Onhan siitä olemassa tutkimuksiakin minkä mukaan sillä on kaikkein suorin yhteys ihmisen tunteisiin ja muistoihin. Se vaikuttaa suoraan johonkin teittyyn aivojen osaan, en nyt mikä se oli mutta kuitenkin.
   Mulla rahat tuppaavat menevän kaikenlaiseen materiaan ja kyllä levyihin myös.. Langattoman mikin hankkimista olen tosin harkinnut, mutta tällä hetkellä sille ei ole ollut akuuttia tarvetta koska omistan aivan mahtavan Audixin mikin jota kaikki miksaajatkin ovat tähän asti katsoneet hyvällä. Korostaa mahtavasti ylätaajuuksia. :)
   Tuo kuollut läheiseni josta mainitsin oli mummoni, joka oli mulle todella rakas. Kuolleiden tai muuten vain elämästä kadonneiden ihmisten tuoksut ja äänet tuppaavat kummittelemaan vähän liian usein ja se on kovin ahdistavaa.
   Otan osaa tyttöystäväsi puolesta!

   Poista
 3. Viimeinen lause on niiiin totta. Just eilen joku nainen haisi niin hirveeltä kun oli lotrannut hajuvedellä o.O ja teinien sumuttama hajuveden määrä on kanssa yököttävä. Ihania tuoksuja listalla, itse kans kuulun niihin jotka ei voi käyttää hajuvesiä paitsi ehkä miedoimpia joten tyydyn h&m:n makeisiin tuoksuvesiin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös inhoan teinityttösparvia, jotka haisevat kaikki yhtäaikaisesti vaniljalta tai kookokselta. :D uh. Mutta sopivissa määrin käytettyinä rakastan aistillisia tuoksuja yli kaiken.

   Poista
 4. anti-naisena voin sanoa, että viimeinen blogin puteli on minullekin tuttu ja ihanan tuoksuinen ^^

  p.s. mutta kun mieto vanilja ja kookos on ne parhaat tuoksut.. riippuu tietty myös ihmisestä sopiiko se hänen "perushajuunsa" ://

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. anti-nainen, nyt putosin xD Mä en tiedä miksi mulle on iskostunut juuri vanilja ja kookos teinihajuvesiksi. Varmaan koska niitä mydään älyttömästi H&M:llä.

   Poista
  2. Ja totta, kaikki tuoksut eivät sovi kaikille.

   Poista