lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannustunnelmia

Vietin juhannusaaton sekalaisessa seurassa telttailun, uimisen, ruoanlaiton, hörhöilyn ja valokuvailun parissa kauniilla retkeilyalueella lähellä Orivettä. Retkelle lähtöä varten jouduin lainaamaan teltan ja ostamaan kokonaan uuden takin ja kengät jotta selviäisin kaksi päivää maastossa. Kenkävalikoimani on tähän saakka koostunut lähinnä korkokengistä, korkosaappaista ja ballerinoista. Harva tuskin edes olisi uskonut minunlaiseni naisen (isolla N:llä) lähtevän mukaan tämän tyyppiselle retkelle. Päätin kuitenkin näyttää, että myös minunlaiseni hameotus osaa repäistä. Huppari niskaan, maastohousut ja lenkkarit jalkaan ja menoksi.
Retkeilyalue oli suomalaista luontoa parhaimmillaan. Kauniita kallioita ja sankkaa metsää aavojen järvien ympäröimänä. Olen onnellinen, että tulin ottaneeksi matkaan kamerani, Nikon D5100, sillä sain napattua alueelta monia hyviä otoksia.


"Kautta Erämaajärven matkaa kulkuri yksinäinen"

Huomatkaa pikkuinen, pitkänokkainen lintu. Ressukka oli hädissään, sillä liikuimme hyvin lähellä sen kanervikossa taapertavia poikasia.


Yllätyin siitä kuinka kylmä yöllä teltassa oli. Puin ylleni kolme vaatekerrosta ja olin tiiviisti koteloituneena makuupussini sisään, mutta silti aamuyöstä palelin kuin horkassa. Onneksi auringon noustessa lämpötila alkoi nopeasti nousta. 
Vastaavanlaisen reissun voisi tehdä joskus uudelleenkin kunhan vain osaa varata riittävästi vaatetta matkaan. Joskus tekee todella hyvää irtautua hälystä ja kiireestä ja lähteä luonnon keskelle.
Näissä tunnelmissa toivotan kaikille hyvää juhannuksen loppua!

4 kommenttia:

 1. jee eräjorma!! kivan kuulonen reissu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä. Ei yhtään huono idea lähteä toistekin. :)

   Poista
 2. kerrassaaan ihana tapa viettää juhannusta ^__^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vähän erilainen muttei lainkaan hassumpi. :)

   Poista